Velocitas plet Be Quick1887, Helpman doet goede zaken, Groen Geel gelijk in topper

sport
Foto Martijn Minnema: De keeper van Amicitia VMC had geen fijne middag, hier moet hij voor de zesde keer vissen

Velocitas 1897 won in 2L de stadsderby tegen Be Quick 1887 met ruime cijfers en pakt de koppositie. In 3C eindigde de topper tussen Groen Geel en Grijpskerk gelijk. Helpman profiteerde dankzij een nipte zege. The Knickerbockers steeg naar plek vijf dankzij een ruime zege, Lycurgus speelde gelijk en completeert het kwartet stadsclubs bovenin 3C.
In de vierde klasse C ging Amicitia hard onderuit en veegde VVK de vloer aan met stadgenoot SC Stadspark.

2L
Velocitas deelt in 2L de koppositie met Drenthina. De Drenten kwamen niet in actie en daardoor kon Velocitas alleen op kop komen. Opponent Be Quick 1887 staat stijf onderaan en ging vanmiddag met 8-1 onderuit bij de nieuwe koploper. Bij rust stond het al 6-1. Jesse Bosgraaf scoorde drie keer, Bart Steenbergen twee keer, Rutger Hofsteenge, Mohammed Bellghroub en Jord Faber maakten er elk eentje. Mees Speulman redde de eer voor BQ1887.

3C
In 3C staan vier stadsclubs bij de eerste vijf. Wel allemaal achter koploper Grijpskerk. Dat ging vanmiddag op bezoek bij Groen Geel, de nummer twee. Het duel eindigde in 1-1. Kort na rust kwam Grijpskerk op 0-1, Melle Gebben zette Groen Geel met nog een kwartier te gaan op 1-1. Groen Geel staat derde met 1 punt minder dan Grijpskerk.
Helpman profiteerde, het won met 0-1 bij NEC Delfzijl en stijgt naar plek twee met even veel punten als Grijpskerk, maar -net als Groen Geel- een wedstrijd meer gespeeld. Lycurgus gaf thuis tegen hekkensluiter Niekerk een 2-0 voorsprong weg, het duel eindigde in 2-2. Lycurgus is vierde op 2 punten van Groen Geel. The Knickerbockers wonnen thuis met 4-0 van ONR en staan vijfde. De achterstand op Lycurgus is twee punten. Voor TKB scoorde Tobias Stel (voor rust) twee keer, in de slotfase liep TKB uit naar 4-0.

4C

Foto Martijn Minnema: Amicitia VMC-Holwierde, hier is de Amicitia keeper baas over de situatie


Kampioenskandidaat Mamio
was vrij en zag concurrent Holwierde uit bij Amicitia VMC met 0-6 winnen.
Amicitia VMC keek bij rust al tegen een 0-5 achterstand aan. Amicitia staat elfde (van de dertien). SC Stadspark staat laatste met 0 uit 12 en een doelsaldo van -61. Vanmiddag mocht VVK prijsschieten tegen de hekkensluiter. Ruststand 5-0, eindstand 11-0. Mateo Milkovic scoorde zes keer. VVK steeg naar plek vijf, het staat zeven punten achter op koploper Holwierde.