UMCG en Academie Minerva onthullen drie kunstprojecten

nieuws
Foto: Lisa Jasperina Bommerson, opening project

Bestuursvoorzitter Ate van der Zee van het UMCG en dean Dorothea van der Meulen van Academie Minerva hebben woensdag drie kunstobjecten in het UMCG onthuld.

De objecten zijn gemaakt door 26 studenten van Academie Minerva, in opdracht van UMCG Kunstzaken. De kunst draagt bij aan het belang van het ziekenhuis om kunst in te zetten voor afleiding, hoop en troost. Het gaat om twee muurschilderingen in het trappenhuis van de Winkelstraat, een tentoonstelling met diverse werken in de vitrines Fonteinstraat en een schildering op het luchtventilatiesysteem van het Beatrix Kinderziekenhuis.

Om medewerkers en bezoekers van het UMCG te stimuleren de trap te nemen in plaats van de lift hebben twee derdejaars studenten een muurschildering gemaakt voor twee centraal gelegen trappenhuizen van de Winkelstraat.

Andere studenten hebben onderzoek gedaan naar hoe kunst kan bijdragen aan het herstel van patiënten in het Beatrix Kinderziekenhuis. Zij hebben drie ontwerpen gemaakt voor een groot luchtventilatiesysteem voor de ramen van de special care afdeling, waar jonge patiënten langdurig verblijven en op uit kijken. De kinderraad, verpleegkundigen en ouders hebben het winnende ontwerp gekozen.