Kerstbomen gaan weer de grond in bij Tuinindestad

Niet ieder jaar een nieuwe kerstboom kopen: Bij Tuinindestad in De Held kun je een kerstboom adopteren. Deze week werden de geadopteerde bomen weer teruggebracht en herplant.

Zo worden er minder bomen verspild en Frans Kerver, initiatiefnemer van Tuinindestad, wil mensen ook aan het denken zetten: “Is alles op de wereld er voor om ons te dienen en flikkeren we het maar weg, omdat we er geen zin hebben, of is een kerstboom bijvoorbeeld iets wat van zichzelf ook waarde heeft”.

Kerver zorgt de rest van het jaar voor je kerstboom en als de boom het overleeft haal je hem in december weer op.

Een adoptieboom heeft volgens Kerver een overlevingskans van 80 tot 90 procent, vanwege de stevige kluit. Er is ook nog een pleegboom. Die ziet er doorgaans beter uit dan een adoptieboom, maar die heeft een minder goede kluit. Van de pleegbomen legt de helft toch nog het loodje na het herplanten.