Justitie eist vijf jaar cel voor bloedige steekpartij in drukke Herestraat

nieuws
rechtbank

Het OM eist tegen een 26-jarige Stadjer een celstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag op twee mannen. Hij stak het tweetal met een mes, midden in de drukke Herestraat.

Bij de steekpartij vloeide veel bloed. Het ene slachtoffer liep een diepe wond op in zijn kuit, de ander werd in zijn onderbuik geraakt. Aanleiding was een al langer heersende ruzie tussen de verdachte en één van de slachtoffers. Toen die de verdachte in de Herestraat zag, liep hij op hem af en deelde een vuistslag uit. De verdachte sloeg een paar keer terug. Daarna werden ze uit elkaar gehaald en leek de vechtpartij voorbij. Even later haalde de verdachte een mes uit zijn tas en viel daarmee het slachtoffer aan.

Volgens Justitie was het handelen van de verdachte gericht op de dood van zijn beoogde slachtoffer. Een vriend van de man die werd gestoken probeerde hem te helpen, maar dat moest hij bekopen met een steek in zijn onderbuik. Beide slachtoffers kunnen spreken van geluk dat zij deze aanvallen hebben overleefd, al kan één van waarschijnlijk nooit meer normaal lopen.

De verdachte deed een beroep op noodweer, maar volgens de officier van justitie was daar geen sprake van, onder meer omdat hij het mes pakte nadat het eerste gevecht al voorbij was. Omdat de kans groot is dat de verdachte opnieuw de fout in gaat, wil justitie ook een behandeling voor de man.