Donar loopt bekerfinale mis in returnwedstrijd in Leiden

Het is Donar niet gelukt om de finale van de Basketball Cup te halen. De Groninger basketballers verloren zondag de returnwedstrijd in Leiden van ZZ Leiden: 76-63.

Donar had na de eerste wedstrijd in Groningen een voorsprong van 5 punten, dus de ploeg mocht het duel met maximaal 4 punten verliezen om de finale te bereiken. Donar kwam al vroeg op een 2-8 voorsprong, waarbij alle punten kwamen van Clay Mounce. Aan het eind van het kwart was de voorsprong 4 punten: 15-19. Daarna werd de thuisploeg sterker, en mede door 10 punten van de teruggekeerde Worthy de Jong was het bij rust 45-36. In het derde kwart kwam ZZ Leiden op een voorsprong van 10 punten (bij 51-41), maar aan het eind van het kwart was het verschil teruggebracht tot 6: 55-49.

In het laatste kwart maakten de Groningers veel fouten en leden ze vaak balverlies, waar de Leidenaren van profiteerden. Na 5,5 minuut spelen was het 66-53. Vervolgens kwamen de Groningers nog terug tot 66-61, maar na een lay-up van uitblinker Deion Hammond, een driepunter van Marijn Ververs en drie geraakte vrije worpen van Ververs was het 74-61 en was de wedstrijd gespeeld.

Topscorers bij Donar waren Andrej Magdevski met 18 punten en Clay Mounce met 14 punten. Bij ZZ Leiden was Deion Hammond topscorer met 20 punten.

ZZ Leiden speelt in de bekerfinale tegen Landstede Hammers uit Zwolle, dat in twee wedstrijden te sterk was voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball uit Rotterdam.