Donar door naar halve finale bekerstrijd

Donar-speler Willem Brandwijk probeert te scoren (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft de halve finale van de strijd om de Basketball Cup bereikt. De Groninger basketballers wonnen donderdagavond de returnwedstrijd in MartiniPlaza tegen Heroes Den Bosch met duidelijke cijfers: 72-50.

Donar moest de wedstrijd met minimaal 3 punten verschil winnen, na de eerdere ontmoeting in Den Bosch. De Bosschenaren hadden mogelijk de Europese wedstrijd van dinsdag nog in de benen, want er lukte maar weinig. Binnen 3 minuten was het al 9-2, en aan het eind van het kwart was het 21-12. In het tweede kwart was er een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechters, maar desondanks liep de thuisploeg verder uit, tot 39-21 bij rust.

Ook in het derde kwart bleef Donar gefocust spelen, waardoor het na drie kwarten 57-31 stond. Heroes probeerde het in de wedstrijd vooral met driepuntsschoten, maar van de 22 schoten waren er maar 3 raak. In het laatste kwart was de scherpte bij Donar er wat af, maar het verschil bleef groot.

Topscorers bij Donar waren Vernon Taylor met 13 punten en Andrej Magdevski en Willem Brandwijk met beiden 10 punten. Bij Heroes was oud-Donarspeler Donte Thomas topscorer met 12 punten.

In de halve finale staat Donar tegenover ZZ Leiden. De wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 20 en 21 januari.