CDA pleit woensdag voor uitbreiding maatschappelijke parkeervergunning

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Vijf maatschappelijke parkeervergunningen is niet genoeg voor grote organisaties in de gemeente Groningen. Dat vindt de gemeenteraadsfractie van het CDA. De partij dient woensdag een motie in, die maatwerk mogelijk moet maken voor organisaties die niet uitkomen met vijf maatschappelijke parkeervergunningen.

Het gemeentebestuur is van plan om een soortement van bezoekerspas voor vrijwilligers in te voeren, die daarmee in de omgeving van hun werklocatie kunnen parkeren. Naast vrijwilligers en welzijnsorganisaties kunnen ook organisaties in het basis- en middelbaar onderwijs en zorginstellingen een aanvraag doen voor hun vrijwilligers. Organisaties kunnen verschillende vrijwilligers aanmelden, waardoor ze in totaal 32 uur per weken kunnen parkeren. De vrijwilligers kunnen daarmee dan gratis parkeren, maar de instanties moeten er wel voor betalen: 120 euro per jaar.

Maar omdat de gemeente wil voorkomen dat er teveel wordt geparkeerd (waaronder door betaalde krachten) worden er slechts vijf ‘maatschappelijke’ parkeervergunningen uitgegeven per organisatie. Voor andere medewerkers moet dan een parkeervergunning voor bedrijven worden aangevraagd.

Hoewel het CDA blij is dat de gemeente deze speciale parkeervergunning gaat invoeren, is een maximum van vijf volgens de christendemocraten niet genoeg. De partij haalt daarbij onder meer het voorbeeld van praktijkschool De Bolster aan de Multatulistraat aan:  “We krijgen signalen van docenten en vrijwilligers die overwegen met hun werk te stoppen of elders aan de gang te gaan vanwege de hoge parkeerkosten. Als grote organisaties meer parkeervergunningen kunnen krijgen, kunnen we deze belangrijke krachten juist behouden en zijn nieuwe mensen makkelijker te werven.”

Komende woensdag stemt de gemeenteraad over de motie van het CDA.