Temperatuur blijft gestaag dalen; woensdagnacht kans op gladheid

nieuws
Foto: Perez Vöcking via Pixabay

Woensdag is voorlopig de laatste dag waarop het kwik boven de 5 graden uitkomt. Dat voorspelt weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen.

Woensdagochtend is er volgens Kamphuis nog kans op een enkele opklaring, maar de rest van de dag kent vrijwel alleen maar bewolking. “Daarmee neemt ook de kans op een bui of wat lichte regen toe. Het is waterkoud bij 6 graden en er waait een matige wind uit het westen tot noordwesten.”

In de nacht van woensdag op donderdag klaart het op, zo stelt Kamphuis: “Met minima dalend tot dichtbij het vriespunt is er dan kans op lokale gladheid door bevriezing.” De bewolking keert donderdagochtend echter terug, maar de zon krijgt volgens de weerman wel een kans: “Het blijft overwegend droog en het wordt kouder, met 3 graden als maximumtemperatuur. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag zijn er weer enkele opklaringen, met daarbij kans op mist en minima dalend tot iets onder het vriespunt.”

Die mist en nevel kunnen vrijdagochtend blijven hangen. Volgens Kamphuis houdt het waterkoude weer de rest van de ‘grijze, maar droge’ vrijdag aan, opnieuw bij temperaturen tot 2 of 3 graden. Voor zaterdag voorspelt hij weinig verandering, al krijgt ook de zon weer een kans. “In de nacht naar zondag daalt het kwik naar enkele graden onder het vriespunt, afhankelijk van opklaringen. De zondag erna wordt een koude dag waarin het kwik amper boven het vriespunt uitkomt. Maandag houdt het koude weer aan en ook dan komen de temperaturen amper boven het vriespunt uit.”