SGP komt met eigen lijst voor Statenverkiezingen in Groningen

nieuws
Foto via SGP Groningen (Facebook)

De provinciale afdeling van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) komt voor de aankomende Statenverkiezingen voor het eerst met een eigen kieslijst. Dat maakte het bestuur van de Groningse afdeling vrijdagochtend bekend. Jan Hartog uit Niekerk wordt de lijsttrekker.

De partij werkte voorheen jarenlang samen met de ChristenUnie, door middel van leden in de steunfractie. Maar de SGP-leden in Groningen zagen dat dit keer liever anders. Het bestuur kreeg de opdracht om de SGP meer zichtbaar te maken in Groningen en het bestuur zegde daarom de samenwerking met de ChristenUnie op. De Groningse afdeling gaat nu zelfstandig verder en komt met een eigen kieslijst voor de aankomende Statenverkiezingen van maart.

De SGP mikt, naar eigen zeggen, op minimaal één zetel na de verkiezingen. De partij denkt meteen populair te zijn in Groningen vanwege haar standpunten op het gebied van landbouw. Dat moet dan gebeuren onder aanvoering van lijsttrekker Jan Hartog uit Niekerk. Hartog is niet geheel onbekend met de politiek, want hij zat eerder in de gemeenteraad van Bunschoten namens de GPV en de latere ChristenUnie.

Deel dit artikel: