Record aantal bezoekers voor universiteitsmuseum

nieuws
Foto: Erik Jaap Dijk

Het universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen beleeft een goed jaar. Voor het eerst wordt een bezoekersaantal van 20 duizend bereikt.

Daarvoor moeten nog wel enkele mensen het museum aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 7a komen bezichtigen.

Directeur Franck Smit noemt het een geweldig jaar: “Met de opening van de interactieve tentoonstelling TIME WILL TELL, onze tentoonstellingen bij de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed, het succes en de uitbreiding van onze vaste presentatie Masterminds én de vele publieksactiviteiten waar we dit jaar bij betrokken zijn geweest, kan ik wel zeggen dat het Universiteitsmuseum steeds zichtbaarder wordt voor het publiek”.

Het is extra bijzonder dat het universiteitsmuseum juist in 2022 het zo goed doet, omdat musea sinds de corona pandemie te kampen hebben met lagere bezoekerscijfers en tot februari dit jaar nog geheel gesloten waren.

Volgens het museum komt het succes door het aantrekken van meer internationale studenten, scholieren en gezinnen. ”Voor de tentoonstelling TIME WILL TELL, maar ook bij activiteiten als de Groninger Museumnacht of Zpannend Zernike hebben we enorm ingezet op internationals en gezinnen, ook in de promotie. Het is fijn om te zien dat dit goed heeft uitgepakt”, aldus Smit.