Nieuwe school Meerstad naast terrein Grunopark

nieuws
Foto Bureau Meerstad. Grunopark/De Wierden

Op het terrein naast het Grunopark, in het gebied De Wierden, wordt een nieuwe basisschool voor Meerstad gebouwd. Het gaat om een Integraal Kind Centrum, VCOG Meeroevers.

Daarin wordt onderwijs gegeven en worden kinderen opgevangen tussen de nul en dertien jaar. De school moet er eind 2025 staan en moet qua huisvesting tot één van de beste van Nederland worden. Er staat ook een gezondheidscentrum bij de school in de planning.

De gemeente heeft begin dit jaar het terrein van Break Out Grunopark opgekocht en maakt nu plannen voor het gebied Grunopark/De Wierden. De school is tot nu toe het meest concreet.

Woningen

Het is de bedoeling dat ook in 2025 er de eerste woningen worden gebouwd. Hiervoor moet onder meer nog eerst een omgevingsplan gemaakt worden.

Voorzieningen

De gemeente gaat daarnaast kijken wat er met de waterskibaan, het klimpark, de bomen en Strand Meeroevers moet gaan gebeuren. Die hebben hun waarde bewezen, aldus de gemeente. Er wordt gekeken of ze ter plekke kunnen blijven bestaan of elders een plaats krijgen in of rond Meerstad.