Nieuwe op- en afrit naar Ring-Zuid bij Europaweg gaan komend weekend open

nieuws
Impressie via Aanpak Ring-Zuid

Komend weekend betekent een ‘belangrijke mijlpaal’ voor het project rond de aanpak van de zuidelijke ringweg. Zaterdagochtend gaat bij de Europaweg de nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg open. Precies een dag later kan het verkeer ook gebruik gaan maken van de nieuwe oprit richting Hoogezand.

Verkeer vanaf het Julianaplein richting de Europaweg en de Bornholmstraat kan vanaf zaterdagochtend, via een bocht over de Europaweg en langs de voormalige waterskivijver, linksaf naar de Bornholmstraat of rechtsaf naar de Europaweg. Het is voor het eerst dat het verkeer direct vanaf de ringweg naar de Bornholmstraat kan rijden en daarmee makkelijker bij winkels als IKEA en Bauhaus kan komen. De nieuwe afrit moet daarmee de verkeersdrukte op de Europaweg tegengaan.

Een dag na de opening van de nieuwe afrit gaat zondagochtend ook de nieuwe oprit open voor verkeer vanaf de Europaweg richting Hoogezand en de oostelijke ringweg. Deze nieuwe oprit loopt onder de nieuwe afrit door. De oprit zou eigenlijk niet terugkeren na de sloop van het origineel, maar werd in 2016 toch toegevoegd aan de plannen voor de nieuwe zuidelijke ringweg.