Lijsttrekker Forum voor Democratie wil meer gas uit Groninger bodem

nieuws

Jan Leonard Epema wordt lijsttrekker van het Forum voor Democratie in Groningen. Hij voert de lijst aan bij de verkiezingen voor Provinciale Staten op 15 maart volgend jaar.

FvD Groningen en Epema willen dat de gasvelden in Groningen weer geopend worden voor de eigen bevolking. Wel moeten de gedupeerden ruim gecompenseerd worden voor de schade die zij hebben ondergaan. De partij pleit voor betaalbare energie, zoals fossiele brandstof of kernenergie, en is tegen zonnevelden en windmolens.

Verder moet de provincie zich weer focussen op haar kerntaken en moet het provinciaal referendum versterkt worden. Het FVD pleit ook voor lastenverlichting en is kritisch over de aanleg van de Lelylijn richting Randstad.

Deel dit artikel: