Donar maakt na rust korte metten met Den Helder

Donar heeft de laatste competitiewedstrijd van dit jaar gewonnen. De Groninger basketballers wonnen dinsdagavond de uitwedstrijd tegen Den Helder Suns met 71-103.

Vóór de rust waren de verschillen nog klein: na het eerste kwart was het 16-19, bij rust 37-43. In het derde kwart zorgden met name 7 driepunters voor een groter verschil tussen beide ploegen, waardoor Donar aan het eind van het kwart leidde met 56-70.

In het laatste kwart was de pijp helemaal leeg bij de thuisploeg, en Donar liep steeds verder uit. De 100-puntengrens werd ook nog doorbroken, door Andrej Magdevski, twee minuten voor tijd.

Topscorers bij Donar waren Olaf Schaftenaar met 26 punten en Clay Mounce en Viktor Gaddefors met beiden 14 punten. Bij Den Helder Suns waren Nino Gorissen en Sander van Oostrum topscorers met beiden 11 punten.

Door de winst stijgt Donar naar de 5e plek. De ploeg van coach Andrej Stimac heeft nu 18 punten uit 12 wedstrijden.