Yael de Haan bijzonder hoogleraar Lokale Publieke Omroep aan RUG

nieuws
Foto: Evert Janse

Yael de Haan is woensdag benoemd tot bijzonder hoogleraar Lokale Publieke Omroep aan de Faculteit der Letteren van de RUG. Zij gaat zich onder meer bezighouden met de toekomst van de lokale omroep.

De nieuwe leerstoel gaat volgens de Rijksuniversiteit Groningen een belangrijke bijdrage leveren aan de wetenschappelijke en beleidsmatige inzichten in de rol en functie van de lokale publieke omroep binnen de samenleving.

Dat heeft te maken met het feit dat gemeenten steeds meer taken uitvoeren die de levenssfeer van inwoners rechtstreeks raken. Dat maakt het journalistieke werk van lokale media zoals OOG TV meer dan ooit van wezenlijke belang voor het functioneren van de lokale democratie en samenleving. Daarmee groeit ook de behoefte aan inzicht in de rol en het functioneren van de lokale publieke omroep. Nederland telt meer dan 250 lokale publieke omroepen.

Yael de Haan: “Mijn belangstelling binnen de nieuwe leerstoel gaat vooral uit naar de vraag hoe lokale media relevant, aantrekkelijk en toekomstbestendig zijn en blijven.” De nieuwe hoogleraar promoveerde in 2011 op het onderwerp mediakritiek en journalistieke transparantie.

Deel dit artikel: