Psychologe krijgt taakstraf van 40 uur voor seks met tbs’er uit Stad

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Een intieme relatie met een tbs’er uit Groningen kost een 34-jarige psychologe uit Assen veertig uur werkstraf. Dat bepaalde de rechtbank maandagmiddag. 

Volgens RTV Noord is de straf voor de psychologe een stuk lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Die wilde dat de vrouw 100 uur werkte zonder betaling en dat de Assense drie jaar lang haar beroep niet mag uitvoeren. De rechtbank houdt het echter bij veertig uur taakstraf. Over het beroepsverbod moet het medisch tuchtcollege zich in januari buigen.

De rechtbank vindt wel dat de Assense onprofessioneel handelde. Maar de psychologe vindt juist dat zij het slachtoffer was. Twee weken geleden beriep de vrouw zich op psychische overmacht, omdat ze zou zijn bedreigd en mishandeld door de tbs’er. Zonder die dwang zou er nooit iets tussen de twee zijn gebeurd, aldus de vrouw. De tbs’er uit Stad zou ook haar naasten hebben bedreigd. Om te voorkomen dat zij of haar naasten in gevaar kwamen, had de vrouw tweehonderd keer seks met de veroordeelde Groninger. Dat resulteerde in een zwangerschap, die ze beëindigde.

Maar de rechtbank gaat daar niet in mee. De vrouw zou in staat geweest zijn weerstand te bieden richting de Stadjer en zelf ook een aantal keren het intiatief tot seks hebben genomen.