Muurschildering voetballer Dick Nanninga wordt a.s. zaterdag onthuld

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De grote muurschildering van oud-voetballer Dick Nanninga wordt aanstaande zaterdag om 15.00 uur onthuld. Dat gebeurt aan de Klaprooslaan 304a.

De muurschildering is gemaakt door graffiti- en mural-kunstenaar Jack Lack. De plannen dateren al van lang geleden: de toenmalige wethouder Roeland van der Schaaf beloofde vijf jaar geleden al dat het eerbetoon er zou komen.

Nanninga groeide op in de Oosterparkwijk en speelde als amateur bij de voetbalvereniging Oosterparkers. In 1973, op zijn 24ste, werd hij opgepikt door Veendam. Een jaar daarna vertrok Nanninga naar Roda JC uit Kerkrade, waar hij het grootste deel van zijn carrière speelde. Hij kwam vijftien keer uit voor het Nederlands elftal, waaronder de met 3-1 verloren WK-finale tegen Argentinië (in 1978). Nanninga scoorde in die wedstrijd.

Hij beëindigde zijn voetbalcarrière in 1986 bij MVV uit Maastricht en overleed zeven jaar geleden op 66-jarige leeftijd in het Belgische Maaseik. Veel andere Groninger voetballers kregen al eerder een eerbetoon in de Oosterparkwijk, onder meer doordat er een straat naar hen werd vernoemd.