Logeerhuis De Opstap zoekt vrijwilligers: “Anders moet ons huis misschien dicht”

Logeerhuis De Opstap aan de Molukkenstraat in Stad maakt zich zorgen over het voortbestaan. Het logeerhuis komt vrijwilligers te kort die voor de stichting aan het werk willen. 

De Opstap is een logeerhuis voor mensen die een ziekenhuisopname achter de rug hebben, nog een beetje moeten herstellen maar dat thuis niet goed alleen kunnen. Ook kunnen er mensen terecht die normaalgesproken gebruik maken van een mantelzorger. Als die mantelzorger er om wat voor reden tijdelijk even niet kan zijn, kunnen die mensen bij het logeerhuis terecht, voor maximaal 3 weken en 10 euro per nacht.

“We hebben al een fantastische groep van 45 vrijwilligers,” vertelt bestuurslid Kees van der Helm. “Dat zijn mensen die heel veel plezier hebben in hun werk, en het ook met elkaar heel erg leuk vinden. Maar buiten die 45 hebben we er echt nog wel 10 nodig. Mocht het zo zijn dat we niet genoeg vrijwillgers kunnen enthousiasmeren dan zullen we de deuren misschien wel moeten sluiten,” aldus Van der Helm

“Je krijgt er zo veel voor terug”

Rennie Smit is vrijwilliger bij De Opstap. Toen ze werkloos werd zocht ze een plek om haar tijd nuttig te besteden. Dat werd het logeerhuis. “Ik zorg graag. Ik wou graag wat afwisseling en wat contact met mensen, en zo ben ik hier terecht gekomen.” De vrijwilligers van De Opstap hebben volgens Rennie allemaal wat gemeen: “We zijn allemaal heel erg zorgzaam, dat moet wel een beetje in je zitten. Dat je het mensen graag naar de zin maakt en dat je mensen een beetje in de watten wil leggen.”

Er zijn dus extra vrijwilligers nodig om het voortbestaan van het logeerhuis te borgen. Rennie doet dan ook een dringende oproep: “Ik zou zeggen: kom erbij, het is zo leuk om te doen, om er te zijn voor mensen en om te zorgen voor mensen, je krijg er zo veel voor terug. Versterkt ons team!”