“In de vroege ochtend kans op een sneeuwbui, komende dagen oplopende temperaturen”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Zondag gaat nog koud verlopen. De komende dagen zullen de temperaturen langzaam op gaan lopen waarmee er een einde komt aan het flitswintertje.

“In de nacht van zaterdag op zondag is er sprake van lichte vorst”, vertelt OOG-weerman Johan Kamphuis. “In de nanacht en in de vroege ochtend is er in het noorden van de provincie kans op een sneeuwbui vanaf zee. Daarnaast is er lokaal kans op grondmistbanken. Mensen die er vroeg op uit moeten, moeten rekening houden met lokale gladheid. De dag verloopt bewolkt waarbij de maximumtemperatuur rond de 2 graden komt te liggen. Bij een zwakke naar matige toenemende zuidoostenwind, windkracht 2 tot 4, voelt het waterkoud aan.”

“In de nacht van zondag op maandag kans op regen en natte sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt. Na het weekend stroomt zachtere lucht ons land en gebied binnen. Maandag wordt het 3 graden en is het overwegend of helemaal droog. Ook zal de zon zich gedurende de dag laten zien. Dinsdag neemt de kans op regen weer toe. Het wordt dan 5 tot 7 graden.”