Grote Markt 1 #31 – over ons ‘wotter’ met dijkgraaf Roeland van der Schaaf

nieuws

In aflevering 31 van de politieke podcast Grote Markt 1 maken we een klein uitstapje van de lokale politiek naar ons wotter, ons water dus. Dijkgraaf Roeland van der Schaaf heeft zijn wittebroodsweken bij Waterschap Noorderzijlvest achter de rug en staat voor een grote uitdaging.

De voormalig wethouder van de gemeente Groningen besloot dit jaar om de Groningse politiek vaarwel te zeggen voor een functie als dijkgraaf bij Waterschap Noorderzijlvest. Volgend jaar zijn er niet alleen provinciale verkiezingen, ook voor het waterschap gaat gestemd worden. Welke keuzes hebben de burgers daarbij en wat zijn de uitdagingen waar de waterschappen de komende jaren mee te maken hebben? En hoe gaat Van der Schaaf de mensen naar de stembus lokken? Hebben we over 30 jaar nog wel voldoende water om te blijven doen wat we willen? En kunnen onze dijken het nog ana?  Dat alles bespreken we in deze aflevering van Grote Markt 1.

De podcast is via alle grote streamingplatforms te luisteren, voor jouw favoriete platform klik hier. Het kan ook via de webplayer in dit artikel of via www.oogtv.nl/podcast

Zelf een onderwerp aandragen voor een aflevering? Mail naar wouter@oogtv.nl

Deel dit artikel: