Groninger Museum slachtoffer van phishing: “Controle over Instagram-account kwijt”

nieuws
Foto: Webster2703 via Pixabay

Het Groninger Museum is slachtoffer geworden van phishing. Daarbij is het museum de controle kwijtgeraakt over haar Instagram-account.

“Helaas is het ons ook overkomen”, schrijft het museum op haar Facebook-account. “Afgelopen vrijdag zijn we slachtoffer geworden van phishing. Hierdoor hebben mensen, die wij niet kennen en die dat niet mogen, zich toegang verschaft tot ons Instagram-account. Het account is vervolgens voor ons, en voor onze volgers, verwijderd. Het is niet uitgesloten dat deze mensen uit naam van het museum berichten verspreid hebben, of berichten verspreiden. Trap hier niet in en klik nergens op. Krijg je een verdacht bericht van ons op Instagram, wil je dit dan laten weten aan ons via meldpunt@groningermuseum.nl?”

Een woordvoerder laat weten dat er volgende week contact zal worden gezocht met Instagram over de mogelijkheden om de controle terug te krijgen. “De situatie is heel erg balen. Het is een hele mooie manier om mensen op de hoogte te houden van wat we doen. Gelukkig hebben we alternatieven. Zo hebben we ook een Facebook– en TikTok-account waar we de mensen informeren. Ons advies is om die kanalen te gaan volgen, zodat je niks hoeft te missen.”