Forum: “IDFA in Groningen heeft ruim 3.000 bezoekers getrokken”

nieuws
Foto: Douwe de Boer

De Groningse editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam heeft de afgelopen dagen meer dan 3.000 bezoekers naar Forum Groningen getrokken. Dat laat Forum Groningen dinsdagavond weten.

Het festival vond plaats van 17 tot en met 20 november. “We kunnen terugkijken op een geslaagde editie”, laat het Forum weten. “Tijdens deze editie waren er voor het eerst Virtual Reality documentaires te zien, was er een talkshow op zaterdag en zondag, vonden er nagesprekken plaats en kwamen er makers op bezoek.” Het aantal van drieduizend bezoekers ligt fors hoger dan bij de laatste editie, die voor de coronacrisis werd gehouden. Toen ging het om ongeveer 1.800 bezoekers.

Op de Groningse editie werd een dwarsdoorsnede gepresenteerd van wat er op het festival in Amsterdam te zien was. Het ging om een combinatie van hartverwarmende verhalen, documentaires en interessante onderzoeksjournalistiek. Producties die te zien waren zullen volgend jaar op diverse plekken in het land vertoond gaan worden.