De ReShare Store: ”Er is veel behoefte aan warme en stevige schoenen”

oogochtendshow
De ReshareStore in Groningen

De ReShare Store in Groningen zamelt schoenen in om mensen in nood de winter door te helpen. Tot en met 19 december kunnen opnieuw te dragen schoenen worden ingeleverd. De ingezamelde schoenen worden rondom de kerst weggegeven.

De wintermaanden gaan voor veel mensen gepaard met gezelligheid, warmte en liefde, maar niet voor iedereen. Voor sommige mensen betekent het (meer) kou en eenzaamheid. Bijvoorbeeld mensen die geen dak boven hun hoofd hebben, degenen die moeten kiezen tussen boodschappen of de energierekening en mensen die hun thuis hebben moeten verlaten en nu in een vreemd land zonder hun familie zitten. De ReShare Store wil deze mensen eens in iemand anders’ schoenen laten lopen. En jij kan helpen. Heb je nog stevige, herdraagbare schoenen over? Lever die dan bij de ReShare Store en help iemand in nood.

Herdraagbare schoenen kunnen t/m 19 december worden ingeleverd bij de ReShare Store aan de Oosterstraat 41 in Groningen. Er is vooral behoefte aan stevige, warme schoenen. Extra donaties zoals mutsen, handschoenen, sjaals en sokken zijn ook hard nodig. Er wordt samengewerkt met lokale instanties zodat de schoenen bij de juiste mensen terecht komen.

Daarom hadden we Agnes Smeman in de OOG Ochtendshow op dinsdag 22 november .
Zij is de manager van de Reshare Store. Beluister hieronder het fragment.