Bont officieel in de ban bij Reshare

nieuws
Foto Johannes Rienks Kledingzaak ReShare van het leger des Heils

Hoewel Reshare kleding met bont officieus al in de ban deed, gaat er vanaf nu ook officieel een streep door bont bij de tweedehands winkel aan de Oosterstraat. Samen met Mamamini is het nu de tweede kringloopketen in de gemeente die zich heeft aangesloten bij de internationale Bontvrijlijst van Fur Free Retailer.

De stichting Bont voor Dieren voert sinds een aantal maanden een campagne, waarbij de stichting naast nieuw bont ook tweedehands bont van de straat en uit winkels te halen. “Wie denkt goed te doen door tweedehands bont te kopen, moet beseffen dat ook dit bont te allen tijde gepaard gaat met dierenleed”, aldus de Bont voor Dieren. “Bontdieren die tientallen jaren geleden zijn gefokt en gedood voor hun vacht hebben ook een ‘leven’ in kleine kooitjes gekend. Al deze dieren zijn uiteindelijk na een verschrikkelijk leven vergast, doodgeslagen of geëlektrocuteerd.”

De leiding van kringloopketen ReShare stelt te erkennen dat het weggooien van tweedehandskleding gezien kan worden als verspilling:  ”Wij hebben een zero-waste beleid, maar bij bont speelt ethiek een grote rol. Verkoop je het, dan straal je uit dat bont een modieus en acceptabel product is. Door het te dragen, kun je een ander inspireren ook (nieuw) bont te kopen. ”