Andrej Magdevski komt gelederen Donar versterken

sport
Foto: Snack Admiral from FreeImages

Pointguard Andrej Magdevski speelt de rest van het seizoen voor de basketballers van Donar. Dat is zondag bekend gemaakt.

Magdevski werd geboren op 14 januari 1996 in de Noord-Macedonische hoofdstad Skopje. De 26-jarige pointguard is ondanks zijn leeftijd zeer ervaren. Zo speelde hij voor Partizan Belgrado, het Spaanse Axarguia, CSU Ploiesti in Roemenië en verschillende Noord-Macedonische clubs. Vorig jaar was hij de most valuable player van de Noord-Macedonische competitie. Magdevski wordt omschreven als een balvaste pointguard met een goed schot, een sterke drive en zeer goede passing skills.

Drago Pašalić: “We denken dat hij goed past”
Technisch directeur Drago Pašalić over de komst van Magdevski: “We zochten een beetje ouderwetse point guard in plaats van een pure scorer. Het is tegenwoordig niet eenvoudig een point guard te vinden die in dienst van het team speelt. We denken dat hij goed past en dat hij goede spelsituaties voor zijn medespelers kan creëren. Dit seizoen speelde hij voor MTZ Skopje in de sterke Adriatic League en hij was in het verleden ook actief voor het nationale team. Hij moet nog een werkvergunning krijgen; we hopen dat dat snel kan worden geregeld.”

Andrej Magdevski: “Ik wil voor een team spelen met de hoogste verwachtingen”
Magdevski kijkt er naar uit om in Groningen te gaan spelen: “Ik heb voor Donar gekozen omdat dit een grote club is met een uitstekende organisatie. Bovendien wil ik voor een team spelen met de hoogste verwachtingen. Mijn doel voor dit seizoen is om het team te helpen meer wedstrijden te winnen, om zoveel mogelijk prijzen te winnen én om de fans blij te maken.”

Donar denkt, afhankelijk of Magdevski een werkvergunning krijgt, dat de pointguard woensdag zijn debuut kan maken tegen BC Budivelnyk voor de FIBA Europa Cup.