Actievoerende ouders blij met kindpas: “dat hebben we goed gedaan!”

De speelgoed- en kledingbonnen zijn terug van weggeweest, maar wel in een iets andere vorm. Vanaf dit jaar krijgt ieder gezin met een Stadjerspas de kindpas, waarmee er per kind 50 euro besteed kan worden aan een cadeau of nieuw kledingstuk rond de feestdagen.

Tot drie jaar geleden kregen inwoners met een laag inkomen speelgoed- en kledingbonnen. Ze konden die dan aanvragen bij het WIJ-team. Toen de bonnen verdwenen meldden bezorgde ouders zich bij de SP. Ze voerden samen actie en boden onder andere 1000 steunbetuigingen aan, aan toenmalig wethouder Isabelle Diks. Met het nieuwe college van B&W dat sinds dit jaar  het nieuwe gemeentebestuur vormt zijn ook de bonnen weer terug, in de vorm van de kindpas.

De actievoerende ouders zijn hartstikke blij: “Mensen moeten met kerst iets kunnen kopen voor hun kinderen,” aldus actievoerder Avin. Rana is erg trots op het harde werk: “Dat hebben we goed gedaan, ik ben er erg blij mee!”

Deel dit artikel: