Zware nederlaag Velocitas; Groen Geel haalt uit, Helpman gelijk in stadsderby

sport
Foto Martijn Minnema

Velocitas ging op eigen terrein hard onderuit, Groen Geel beëindigde de doelpuntenschaarste met een klinkende zege, Lycurgus en Helpman deelden de punten en the Knickerbockers pakte zijn eerste zege. Stadspark beleefde in 4C een totale afgang.

2L
Velocitas was na twee (uit)zeges nog zonder puntverlies maar ging in zijn eerste thuiswedstrijd keihard onderuit. Zuidhorn kwam op bezoek en won na een 0-3 ruststand met 0-5. Velocitas zakte naar plek 6 met 6 uit 3.
Be Quick 1887 was vrij.

3C
Koploper Helpman leed vanmiddag zijn eerste puntverlies, de topper uit tegen Lycurgus eindigde in 2-2.
De eerste drie duels van Groen Geel eindigden in 1-0 (2x verlies, 1x winst), thuis tegen HFC’15 ging Groen Geel na rust (0-1) helemaal los. Er werd zes keer gescoord en met 6-1 gewonnen. Groen Geel staat met 6 uit 4 vierde, één punt en één plek onder Lycurgus.
The Knickerbockers stond na 3 duels op 1 punt, vanmiddag werd de eerste zege geboekt. Thuis werd met 2-0 van NEC Delfzijl gewonnen.
Omlandia verloor thuis met  0-2 van Grijpskerk en staat net als the Knickerbockers onderin met vier punten.

4C
Mamio
won uit bij SIOS met 1-3 en deelt de koppositie met nog 3 clubs die allen 9 uit 4 hebben.
De onderste twee clubs in 4C zijn Amicitia VMC (1-0 verloren bij DVC Appingedam) en Stadspark (9-1 verloren bij Middelstum, bij rust was het al 5-0). Stadspark is nog puntloos, Amicitia VMC heeft 1 punt.
VVK was vrij.