Winst PKC’83 en ON, Gorecht gelijk en VVG verliest

Foto Martijn Minnema: ON speler Tim Deelen eerder dit seizoen thuis in actie tegen Hoogezand

Een middag vol primeurs in de eerste Klasse F van het zaterdagvoetbal. Oranje Nassau boekte zijn eerste thuiszege, PKC’83 boekte zijn eerste seizoenszege en VV Groningen leed zijn eerste nederlaag. Gorecht speelde gelijk.

Oranje Nassau-Hoogezand was een duel tussen twee middenmoters met ambitie. Voor rust deden de teams weinig voor elkaar onder en waren de kansen schaars. De beste kans was na 35 minuten voor Thomas Careman die op aangeven van ON’s gevaarlijkste man Rick Wiersma in kansrijke positie hoog over schoot. Vijf minuten voor rust kwam Hoogezand met tien man te staan nadat aanvoerder en topscorer Heine Uuldriks rood kreeg wegens een slaande beweging. Vier minuten later schoot Rick Wiersma ON op 1-0 om de slotfase voor Hoogezand nog rampzaliger te maken.

Toen Thomas Careman drie minuten na rust een vrije trap binnenschoot leek het met 2-0 en een man meer wel klaar. Niets was minder waar, Hoogezand kwam in de 69′ minuut via Justin Slor terug tot 2-1 waarmee het duel nog een spannend slot kreeg. Daarin werd Hoogezand wel dreigend maar niet gevaarlijk. ON miste de kansen op 3-1 waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef maar ON wel met 2-1 won.

PKC’83 boekte zijn eerste zege, thuis werd Broekster Boys met 3-1 verslagen. De Friezen namen na 26 minuten nog wel de leiding, maar Rob Schokker bracht PKC tien minuten later langszij. Kort voor tijd was het opnieuw Schokker die scoorde waarna Kay Bootsma in blessuretijd voor 3-1 zorgde.

VV Groningen was met drie gelijke spelen en één zege nog ongeslagen toen het naar Winsum afreisde. Een treffer van Tijs Mulder in de 20’minuut maakte daar een eind aan. VVG verloor met 1-0.

Gorecht speelde thuis tegen FVC met 1-1 gelijk. FVC leidde bij rust met 0-1, Tom Traas redde tien minuten voor tijd een punt voor Gorecht.

Oranje Nassau (8 punten) staat vijfde op 3 punten van koploper Pelikaan S, Gorecht heeft een punt minder en staat zesde en VVG zevende op 1 punt van Gorecht. PKC’83 staat voorlaatst, maar heeft maar 3 punten minder dan nummer 6 Gorecht.