Waxinelichtje veroorzaakt brand in woning in Haren

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

In een woning aan de Klaverlaan in Haren heeft zaterdagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 20.55 uur bij de hulpdiensten binnen. Omdat het volgens de melder om een schoorsteenbrand ging werden een tankautospuit en een hoogwerker naar het adres gestuurd. “Een waxinelichtje bleek brand te hebben veroorzaakt”, vertelt brandweerwoordvoerder Edwin Oosterheerd. “Door de bewoners was het waxinelichtje op de houtkachel geplaatst en vervolgens is het iets te warm geworden waardoor er brand ontstond.”

De brand kon snel geblust worden. “Hiervoor is er een poederblusser gebruikt. Wel is er in de woning schade ontstaan waardoor stichting Salvage zal komen die de bewoners zal ondersteunen bij het afhandelen van de schade.” Volgens nieuwsfotografen ter plaatse stond er in de hele woning rook. Ook ging de rookmelder af. De bewoners waren behoorlijk geschrokken. Oosterheerd komt nog met een tip: “Als je een waxinelichtje brandt, doe het op een veilige plek. Zorg voor een stevige ondergrond en zorg dat er ook niks boven hangt.”

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie