Foto Martijn Minnema: Velocitas en Be Quick 1887

In de tweede klasse is Velocitas na twee (uit)duels nog zonder puntverlies. Een klasse lager kwam Helpman op 9 uit 3. Degradant the Knickerbockers is nog zonder zege.

2L
Velocitas
was vorige week vrij en speelde tot nu toe alleen uit. Vanmiddag boekte het in Marum een 1-2 zege. Die stand stond halverwege de eerste helft al op het bord. Bart Steenbergen zette Velocitas in de 10′ minuut op voorsprong, zeven minuten later kwam Marum op 1-1. Vijf minuten na de 1-1 maakte Rutger Hofsteenge de 1-2, dat bleek de winnende.

Be Quick 1887 verloor zijn eerste twee duels met 5-1 en keek uit bij SV Oosterwolde een kwartier voor tijd tegen een 3-0 achterstand aan. Een prima laatste kwartier leverde echter zowaar nog een punt op. In een tijdsbestek van zes minuten werd de achterstand ongedaan gemaakt.

3C
Helpman
boekte vanmiddag zijn derde zege, de stadsderby tegen the Knickerbockers werd met 4-1 gewonnen.
The Knickerbockers staat voorlaatst met één punt, Helpman is de enige met de volle winst.
Lycurgus boekte een knappe uitzege bij Loppersum, het werd 0-3 waarmee Lycurgus vierde staat met 6 uit 3.
Ook HFC’15 kwam op 6 punten, thuis werd met 4-1 van Noordwolde gewonnen.
De titelaspiraties van Groen Geel kunnen voorlopig weer in de koelkast, uit bij NEC Delfzijl werd met 1-0 verloren.
Alle drie Groen Geel duels eindigden dit seizoen in 1-0, 1x winst, 2x verlies.
Omlandia ging met 3-0 onderuit bij ONR en zakt naar plek 7.

4C
De stadsclubs in 4C zijn, Mamio uitgezonderd, onderin te vinden. Mamio staat dankzij een 2-1 thuiszege op de Heracliden vijfde met 6 punten. Degradant Stadspark verloor thuis met 1-5 van SIOS en staat laatst met nul punten.
VVK deed de voorlaatste plek over aan Amicitia VMC door het onderlinge duel met 3-4 te winnen.