Schutter Soerabajastraat is 62-jarige Stadjer, wapen was omgebouwd alarmpistool (update)

nieuws
Foto 112groningen.nl

De man die donderdagochtend vanuit een raam van een appartement aan de Soerabajastraat met een wapen richting de politie schoot, is een 62-jarige inwoner van Groningen. Dat meldt de politie donderdagmiddag.

De man werd rond het middaguur aangehouden nadat hij iemand anders met een wapen had bedreigd. Diverse eenheden van de politie spoedden zich vervolgens naar de locatie en zetten de straat af. Omwonenden kregen de oproep om binnen te blijven. Tijdens de situatie in en rond de woning was de omgeving van de Soerabajastraat afgezet.

Agenten troffen de man in eerste instantie aan op straat, maar de Stadjer vluchtte al snel een woning in. De man schoot vervolgens vanuit een raam met ‘projectielen’ op de politie. Geen van de betrokkenen raakte daarbij gewond.

Vervolgens werd een grote politiemacht opgetrommeld om de man te arresteren, waaronder de Dienst Speciale Interventies (DSI). Ook kwamen onderhandelaars, een hondengeleider en een politiehelikopter ter plaatse.

Omstreeks 11:45 uur besloot de politie de woning binnen te gaan. Agenten van de Dienst Speciale Interventies zetten daarbij ‘desoriënterende middelen’ in. Uiteindelijk kon de verdachte, een 62-jarige man uit Groningen, met behulp van het stroomstootwapen worden aangehouden.

Omgebouwd alarmpistool

De politie doet onderzoek naar de incidenten. In de woning is onder andere een omgebouwd gasalarmwapen aangetroffen. Of dit wapen daadwerkelijk kogels af kon vuren, maakte de politie niet bekend.