Kinderen uit Thesinge eindelijk weer naar school in eigen dorp

nieuws

Na anderhalf jaar aan werk aan herstel van aardbevingsschade zijn de leerlingen van basisschool De Til uit Thesinge weer terug op hun eigen school in hun eigen dorp.

Wethouder Carine Bloemhoff en twee leerlingen verrichtten afgelopen woensdag de officiële opening. Veel dorpsgenoten maakten van de gelegenheid gebruik om de verbouwde school van binnen te bekijken. Naast versterking en renovatie is het schoolgebouw verduurzaamd en opgefrist, met een open leerplein en een nieuw kleurenpalet op de muren.

De leerlingen moesten lang wachten op het herstel van de school. Al in februari vorig jaar gingen de deuren van de school op slot en moesten de leerlingen dagelijks met een bus naar Ten Boer. De verbouwing en versterking zouden in eerste instantie voor de afgelopen Kerstperiode klaar zijn, maar de gemeente legde de bouw stil. De Nationaal Coördinator Groningen kwam er niet uit met de aannemer. Dat zorgde voor veel ergernis van ouders en andere dorpelingen.