‘Kamernood onder studenten valt mee’

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

De kamernood onder studenten valt mee, een maand na het begin van het studiejaar. Dat meldt de Universiteitskrant. De piekopvang is niet meer vol en studenten hebben een eigen kamer gevonden.

De gemeente kan niet zeggen waaraan dat ligt. Het zou kunnen komen door de oproep van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Die vroegen aan nieuwe studenten om niet naar Groningen te komen als zo nog geen kamer hadden.

Volgens de Ukrant zijn er in de piekopvang nu bedden vrij, terwijl de 111 plekken begin vorige maand nog vol waren. En dat terwijl er dit jaar minder opvangplekken zijn, en ongeveer evenveel inkomende studenten.

Alle piekopvanglocaties sluiten op 1 november hun deuren. Dat lukte vorig jaar niet, omdat niet allen studenten al een bed hadden.. Volgens de gemeente doen zich volgend jaar nóg minder problemen voor, omdat dan op de Zernike Campus 400 nieuwe units klaar staan.