Gorecht wint, VVG en ON gelijk, PKC’83 verliest weer dik

Foto Martijn Minnema: Derguti in actie bij VV Groningen-Drachtster Boys

De vier eerste klassers uit de gemeente waren vanmiddag weinig succesvol. Alleen Gorecht kwam tot winst. PKC’83 leed zijn derde nederlaag, VVG speelde voor de derde keer gelijk en ON kwam met een man meer ook niet verder dan een gelijkspel.

VV Groningen speelde vanmiddag thuis tegen Drachtster Boys met 1-1 gelijk. Het sloot de eerste helft met een nauwelijks verdiende 1-0 voorsprong af, Sem Folkerts schoot kort voor rust raak. Ook na rust was het pover van de kant van VV Groningen. Drachtster Boys wist ook niet heel veel te creëren maar was ook na rust dreigender. Halverwege de tweede helft kreeg Derguti een grote kans op de 2-0, maar hij schoot naast. VVG ontsnapte in de 70′ minuut aan de gelijkmaker toen bij de 1-1 hands werd geconstateerd.De gelijkmaker viel uiteindelijk toch. In de 88′ minuut schoot Sander Postma uit een vrije trap raak. In de zeven minuten blessuretijd drong VVG nog wel aan, Haaye Feenstra was nog dicht bij de 2-1 maar zijn poging ging net naast.

Gorecht boog thuis tegen ’t Fean’58 een vlot opgelopen achterstand om. In de slotfase van de eerste helft scoorden Sam Niewold en Thijs Hekman en bezorgden Gorecht een 2-1 voorsprong bij rust. In de slotfase besliste Michel Koopman het duel. Gorecht heeft na 3 duels 6 punten.

Oranje Nassau speelde uit bij Blauw Wit’34 met 1-1 gelijk. De Friezen namen na 18 minuten de leiding en moesten tien minuten voor rust met tien man verder na een rode kaart. Oranje Nassau kwam twintig voor tijd langszij via Tomas Careman.

De start van PKC’83 is ronduit rampzalig te noemen met nul uit drie en al vijftien tegentreffers. Vanmiddag was Hoogezand op Sportpark de Kring veel te sterk, het werd 0-6 na een 0-1 ruststand. Heine Uuldriks scoorde drie keer.
Volgende week staat Oranje Nassau-PKC’83 op het programma.