Gaslekkage in kruipruimte woning Marwixstraat

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Groninger brandweer moest zaterdagmiddag in actie komen voor een gaslekkage in een kruipruimte van een woning aan de Marwixstraat. Niemand raakte gewond.

De melding van een gaslekkage kwam rond 14.45 uur binnen waarop een tankautospuit naar het adres werd gestuurd. “Bewoners roken een gaslucht”, vertelt brandweerwoordvoerder Jesse Mol. “Omdat men het niet vertrouwde is het alarmnummer gebeld en zijn wij naar de woning gekomen. We hebben met onze apparatuur een meting uitgevoerd, waarbij we wat gas detecteerden in en bij de kruipruimte. Uiteindelijk ging het om kleine hoeveelheden.” Energiebedrijf Enexis kwam ter plaatse om de lekkage te verhelpen.

Mol: “Uit voorzorg hebben we ook een controle uitgevoerd bij de directe naastgelegen woningen.” Daar werd echter geen gas aangetroffen.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl