FC Twente maakt excuses voor spreekkoren richting Groningen-supporters

nieuws
De Grolsch Veste in Enschede - Foto: Steven Lek via Wikimedia Commons

FC Twente maakt vrijdagochtend excuses voor spreekkoren die afgelopen zondag klonken in de Grolsch Veste, tijdens de Erediviewedstrijd tegen FC Groningen.  De club schaamt zich voor de liedjes die de supporters zongen richting de aanhang van de Groningse club.

Een deel van de FC-Twente aanhang zong tijdens de wedstrijd een lied, waarin werd gerept over de ‘homo’s uit Groningen’. Volgens de club uit Enschede heeft een aantal andere mensen in het stadion zich daar terecht aan gestoord. De club had volgens hen moeten optreden. FC Twente stelt nu dat dit ‘om verschillende redenen’ niet is gebeurd en betreurt de gang van zaken.

De club gaat door het stof, omdat het afgelopen speelweekend in het teken stond van LHBTI+ acceptatie. Aanvoerders droegen de speciale ‘#OneLove’ aanvoerdersband, alle coaches en (assistent) scheidsrechters droegen een regenboogspeldje en in de stadions wapperden cornervlaggen in regenboogkleuren. Volgens de club was deze actie belangrijk, want ‘van volledige acceptatie is bij velen nog geen sprake’, stelt FC Twente:  “Over de houding van de aanvoerders van Feyenoord en Excelsior Rotterdam was commotie, maar ook in De Grolsch Veste ging het anders dan we ons hadden voorgesteld.”

De spreekkoren vormden niet het enige incident wat voor commotie zorgde tijdens de speelmiddag in de Grolsch Veste. Agenten moesten na de wedstrijd ruim een uur lang hard optreden tegen supportersgroepen van FC Twente en FC Groningen. Supportersgroepen kwamen bij elkaar bij een bussluis, waarbij over en weer werd gegooid met zwaar vuurwerk. Ook de politie moest het ontgelden.