FC Groningen via FC Dordrecht naar tweede ronde KNVB beker

FC Groningen heeft woensdagavond de tweede ronde bereikt van de KNVB beker. In en tegen Dordrecht werd met 3-0 gewonnen.

FC Groningen was voor de pauze de betere ploeg en kreeg de meeste kansen. Maar echt overtuigend was het niet tegen de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie. Op slag van rust kwam FC Groningen wel op voorsprong toen verdediger Neraysho Kasanwirjo raak schoot.

Na rust ontsnapte Groningen toen Aliou Baldé via Jan de Boer de bal tegen de paal werkte. De Boer kwam kort na de pauze onder de lat toen Peter Leeuwenburgh geblesseerd uitviel. Ricardo Pepi raakte na 52 minuten namens FC Groningen ook het aluminium. Pepi kreeg daarna nog twee grote kansen. De Groningers waren in het tweede bedrijf beduidend beter dan FC Dordrecht, maar De Boer moest na 75 minuten wel met een goede redding de gelijkmaker voorkomen.

Na 81 minuten werd de wedstrijd beslist toen opnieuw Kasanwirjo een zelf opgezette aanval met een kopbal bekroonde: 0-2. Cyril Ngonge schoot daarna nog op de paal. In de laatste minuut bepaalde Pepi de 3-0 eindstand.

Zaterdagavond weet FC Groningen wie de tegenstander is in de volgende ronde. De loting is vanaf 23.00 uur te volgen via ESPN. Zondag speelt FC Groningen voor de competitie thuis tegen PSV.