Eerste betonstort voor toekomstig Julianaplein

nieuws

Op het Julianaplein wordt maandag 17 oktober het eerste deel gestort van de vloer voor de tunnel die de verbinding maakt van Hoogezand richting Assen, dus Ring Zuid naar de A28.

Het gaat om de eerste betonstort voor de bouw van het toekomstige Julianaplein. De betonstort is voorbereid door het gereedmaken van wapeningskorven. Deze worden op de voorbouwlocatie gemaakt en met torenkranen in de verbindingsboog gehesen. Is het beton gestort en uitgehard, dan zorgt het staal voor de noodzakelijke sterkte.

Om de doorstroming te verbeteren wordt van het Julianaplein een ongelijkvloerse kruising gemaakt. De verkeersstromen uit de verschillende richtingen krijgen elk een eigen rijbaan, boven elkaar. De verkeerslichten verdwijnen en de wegen kruisen elkaar straks niet meer. Het project moet over twee jaar voltooid zijn.