Districtsbeker: PKC’83 verslaat Groen Geel, exit Glimmen

Foto Martijn Minnema: De Groen Geel defensie ziet de 3-0 van de niet zichtbare Kevin Bakels over de lijn gaan

Komend weekend is de eerste knock out ronde in de districtsbeker. De duels PKC’83-Groen Geel en Glimmen-FC Zuidlaren werden al op donderdagavond gespeeld.

Groen Geel-PKC’83 werd op het veld van PKC’83 gespeeld. PKC’83 won met 3-0. Voor rust wist derdeklasser Groen Geel redelijk gelijke tred te houden met eersteklasser PKC’83. Het verschil werd gemaakt door efficiënter met de kansen om te springen. PKC’83 kwam na 17 minuten door Rob Schokker op 1-0 en kort voor rust kopte Kevin Bakels de 2-0 binnen. In de eerste fase na rust stond Groen Geel een tijdje onder druk maar naar mate de tweede helft vorderde kwam Groen Geel beter in de wedstrijd en werd de jacht op de aansluitingstreffer geopend. Maar ook na rust was Groen Geel niet scherp genoeg voor de goal. PKC’83 wel, Kevin Bakels kwam vlak voor tijd alleen voor de keeper en maakte de 3-0.

Vierdeklasser Glimmen ging thuis met 0-4 onderuit tegen derdeklasser FC Zuidlaren.