Verlengde Schooldag van start in Beijum en Lewenborg

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Op basisschool Swoaistee werd dinsdagmiddag gevierd dat de Verlengde Schooldag nu ook wordt georganiseerd in Beijum en Lewenborg.

Met de overhandiging van een bord door projectleider Kor Posthumus aan wethouder Carine Bloemhoff werd het begin officieel gemarkeerd. Daarna was er ruimte voor de genodigden om bij de activiteiten voor de kinderen te kijken. Zo was er een sportieve workshop waarin gewerkt werd aan zelfverdediging en zelfvertrouwen. En een workshop waarin kinderen aan de slag gingen met hun creatieve talenten.

De Verlengde Schooldag is een samenwerkingsverband tussen scholen, bewoners, maatschappelijke en culturele organisaties en gemeente. Acht scholen in Beijum en Lewenborg doen hieraan mee. Op elke school is vanaf nu een naschools aanbod. De scholen beginnen klein, zodat de coördinatoren van de Verlengde Schooldag problemen in kaart kunnen brengen en kennis kunnen maken met diverse aanbieders van de workshops. Nu richten de scholen zich nog vooral op kunst en cultuur, maar volgend jaar volgen workshops over techniek, digitale geletterdheid, natuur en sport.