Vanavond grote fakkel van mobieltjes op Grote Markt

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Op de Grote Markt verschijnt vrijdagavond een grote fakkel. Deelnemers aan de afsluitende manifestatie van de actiemaand ‘Respect voor Groningen’ schijnen dan allemaal met hun mobiele telefoons of lampjes in de lucht.

De deelnemers aan de manifestatie zullen tussen 20.30 en 22.00 uur op enig moment gedirigeerd worden om in de vorm van een fakkel te gaan staan. Een drone neemt vervolgens een foto vanuit de lucht, terwijl alle deelnemers hun mobieltje of telefoon in de lucht houden.

De ‘fakkel’ is onderdeel van de eindmanifestatie van de actiemaand ‘Respect voor Groningen’. De afgelopen weken verzamelden organisatoren Chris Garrit, Sandra Beckerman, de Groninger Bodem Beweging en het Groninger Gasberaad informatie voor een ‘eisenpakket van Groningen’, tijdens negen bijeenkomsten in de provincie.

Dit eisenpakket, wat oplossingen moet aandragen voor de problemen van de duizenden aardbevingsgedupeerden in de provincie, wordt vrijdagavond gepresenteerd op de Grote Markt. Met de bijbehorende petitie voor het eisenpakket, die aanstaande vrijdag wordt gelanceerd, hopen de initiatiefnemers dat zoveel mogelijk Nederlanders hun steun gaan betuigen voor de eisen.

Naast de presentatie en de menselijke fakkel zijn er vrijdagavond toespraken van de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman. Ook is er muziek van Van de Straat, de Shitfaced Mermaids en Arnold Veeman.