Twee mannen ingerekend voor betrokkenheid bij spoofing

nieuws

De politie heeft dinsdag op een adres in Groningen twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij bankpasfraude, oftewel spoofing.

Het Cybercrime Team de Baronie kwam de verdachten van 19 en 34 jaar door onderzoek op het spoor. Het gaat om een zaak in West Brabant waarbij een oplichter zich heeft uitgegeven als bankmedewerker. Hij maakte een bejaarde vrouw wijs dat men had geprobeerd om haar rekening te plunderen. Hierna kwam een handlanger haar bankpassen ophalen, waarna aanzienlijke geldbedragen werden opgenomen. Het slachtoffer heeft vervolgens aangifte gedaan.

Tijdens onderzoek van de recherche kwam men de verdachten in Groningen op het spoor. Ze zijn met toestemming van de officier van justitie in Breda aangehouden op een adres in Stad.

De politie waarschuwt mensen niet in dit soort trucs te trappen. Vaak zijn het ouderen die de criminelen uitkiezen als slachtoffer. Banken benaderen mensen niet telefonisch met allerlei vragen over privé bankgegevens.