Student Terra MBO wint NK ploegen op moderne trekkers: “Prachtige beker komt naar Stad”

nieuws
De Groningse deelnemers met winnaar Hidde Dijkstra zittend op de trekker. Foto: ingezonden / eigen foto

Student Hidde Dijkstra van Terra MBO uit Stad is vrijdag de winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap ploegen op moderne trekkers in de AOC klasse. Het NK vond in Zeeland plaats.

In de Fredericapolder bij Rilland namen vrijdag en zaterdag honderden deelnemers het tegen elkaar op in allerlei categorieën. Vrijdag stond het NK voor moderne trekkers op het programma. “Hidde is afgelopen woensdag met zijn docent en medestudenten Pieter en Stijn vertrokken richting Zeeland”, laat een woordvoerder van de school weten. “Donderdag kregen de studenten tijd om te oefenen op een proefveld, en vrijdag vond het Nederlands Kampioenschap plaats.”

“De voorbereiding en het oefenen hebben geloond want Hidde werd kampioen in de AOC Klasse, en neemt een prachtige beker mee terug naar Stad.” Ook zaterdag werd er nog volop geploegd, dan met paarden en oldtimers. Het NK wordt georganiseerd door de Ploegvereniging Nederland, en vindt elk jaar plaats.