Streep door Stadspark-locatie voor Circus Renz Olympia: “We wachten op een alternatieve locatie”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Circus Renz Olympia kan in december niet neerstrijken op de drafbaan in het Stadspark. De gemeente heeft de vergunning voor deze locatie ingetrokken.

“Wij hebben begrepen dat er in deze periode werkzaamheden plaats zullen vinden op de drafbaan”, vertelt Bernhard Renz Jr van Circus Renz Olympia. “Daarom kunnen we niet op het terrein terecht. Maar we willen wel heel graag Groningen bezoeken om er onze kerstshows te geven. Daarom wachten we op de gemeente Groningen welke locaties zij voor ons beschikbaar hebben.”

Snel duidelijkheid
Renz hoopt snel op duidelijkheid. “Eigenlijk moeten we dit wel uiterlijk in oktober weten. We hebben te maken met een planning, we moeten dingen regelen en organiseren. En feit is ook dat we niet met alle locaties genoegen zullen nemen. Een paar jaar geleden hebben we het kerstcircus op moeten voeren bij Roodehaan. Dat was een slechte locatie, daar kwam niemand. En ook de locatie bij het Suikeruniegebouw was niet geweldig.”

Dure locatie
Het circus zou op 12 december in het Stadspark arriveren, waarna er van 23 december tot en met 8 januari voorstellingen gegeven zouden worden. “Dit jaar kan het op deze locatie niet doorgaan. Volgend jaar, in december 2023 is het wel weer mogelijk. Maar daar willen we nog over nadenken, omdat de drafbaan best wel een dure locatie is.”

Deel dit artikel: