Ondernemers kunnen eigen stukje bos op bedrijventerrein Zuidoost kopen

nieuws
Foto Andor Heij

Ondernemers in Groningen kunnen sinds kort een eigen stukje bos kopen. Het gaat om een deel van het Koploperbos op bedrijventerrein Zuidoost dat in november wordt aangeplant.

Het Koploperproject wil mkb-ondernemers en andere organisaties de kennis, de middelen en het netwerk bieden om duurzaam te vernieuwen. Het Koploperbos bestaat uit 2.800 bomen en wordt 7.000 vierkante meter groot. Het bos krijgt een plek op een kavel achter vakgarage Evenhuis aan de Euvelgunnerweg. Er komen verschillende soorten bomen en struiken: fruit- en notenbomen, kruiden, maar ook bloeiende planten en bloemen.

In het bos kunnen ondernemers en hun werknemers inspiratie opdoen om zo duurzaam mogelijk te leven. Er komen bordjes te staan met daarop informatie en QR-codes die een route vormen door het bos. Die codes leiden naar tips, adviezen en weetjes over duurzaamheid en duurzaam leven. Ondernemers kunnen bij de aankoop kiezen uit drie pakketten, van vier tot 200 bomen.

Met het bos snijdt het mes aan meerdere kanten, aldus Koplopers. Niet alleen wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd, het zorgt ook voor een toename van biodiversiteit, minder hitte- en waterstress en een gezonde leefomgeving. Er zijn al vergevorderde plannen voor een tweede bos op bedrijventerrein Zuidoost.