OM eist taakstraf tegen Winsumer voor ‘wraakactie’ met vuurwerkbom in Beijum

nieuws

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, krijgt een 22-jarige man uit Winsum 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd, omdat hij in mei 2019 een vuurwerkbom liet afgaan in Beijum.

Dat melden RTV Noord en 112 Groningen vrijdagmiddag.

De Winsumer plakte in mei 2019, samen met een vriend, een vuurwerkbom tegen de ruit van een woning aan de Wibenaheerd. De man zou een conflict hebben gehad met de bewoner. De bom was bedoeld als wraakactie. De bom zorgde voor grote schade. Ondanks de rondvliegende glasscherven bleef de bewoner ongedeerd. De compagnon van de man kreeg eerder al dezelfde straf als de eis van het OM.

De Winsumer stond ook terecht voor een aantal andere misdrijven, waaronder mishandeling, vernieling en fietsendiefstal in zijn woonplaats.

Naast de taakstraf moet de Groninger ‘voor de vorm’ ook een week onvoorwaardelijke celstraf uitzitten. Dit omdat de Winsumer zo vaak is veroordeeld, dat hij te maken krijgt met het ’taakstrafverbod’. Dat betekent dat alleen een taakstraf niet meer afdoende is. De rest van het halfjaar moet de Winsumer wel uitzitten. Over twee weken weet hij welke straf hij opgelegd krijgt door de rechter.