Ludiek boerenprotest op Grote Markt met traptrekkerparcours: “Hele gezellige sfeer”

nieuws
Foto: Mirre van de Klok

Op de Grote Markt heeft zaterdag een ludiek protest plaats gevonden door de agrarische sector. Met de actie protesteerde men tegen de plannen van het kabinet.

De actie was een initiatief van Boeren Samenwerkingsverband Noord Nederland. “Het is een heel gezellig protest”, beschrijft een verslaggever van OOG Tv de situatie. “Met hooibalen heeft men een traptrekkerparcours uitgezet waarmee kinderen mooie prijzen kunnen winnen. Ook kunnen kinderen een poging ondernemen om een koe gemolken te krijgen en om een overall aan te trekken. Tevens zijn er diverse streekproducten te koop, die ook geproefd kunnen worden.” Volgens de verslaggever was het behoorlijk druk.

Op sociale media schrijft de organisatie dat men tevreden is over het verloop: “Het is hier erg gezellig, er is een hele fijne sfeer.” Ook voorbijgangers kunnen de actie waarderen en omschrijven het als een mooi en positief statement. De agrarische sector voert al maanden actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. Het kabinet wil dat boeren wijken, omdat de stikstofuitstoot rond natuurgebieden met zeventig procent omlaag moet. De agrarische sector vindt dit oneerlijk, en vindt dat er ook gekeken moet worden naar andere sectoren waar ook veel stikstof wordt uitgestoten. Bij het protest op de Grote Markt werd er ook geprotesteerd tegen de gevestigde media, die volgens de protestanten een eenzijdig verhaal vertellen.

De actie op de Grote Markt duurde tot 15.00 uur.

Kinderen konden deelnemen aan een traptrekkerparcours:

Foto: Chris Bakker
Foto: Chris Bakker
Foto: Chris Bakker
Foto: Rieks Oijnhausen
Deel dit artikel: