Ken je het verhaal van het meetapparaat in De Poffert nog? “De draden liggen weer over de weg”

nieuws
Foto: Kees de Bock

De verbazing is groot in buurtschap De Poffert. Afgelopen week is er opnieuw een meetapparaat geïnstalleerd.

“In de herfst van vorig jaar werd er ook een apparaat geïnstalleerd”, vertelt bewoner Kees de Bock. “Dat apparaat heeft zeven maanden hier gelegen, waarbij na twee maanden één van de kabels, die over de weg lag, kapot was geraakt. We hebben uiteindelijk veel moeite en energie moeten steken om het apparaat hier weer weg te krijgen. Aanvankelijk namen we contact op met de gemeente, waarbij we lang aan het lijntje zijn gehouden. Maar pas nadat de media er over ging berichten bleek niet de gemeente maar de provincie verantwoordelijk te zijn.”

“Waarom worden wij niet geïnformeerd?”
En nu liggen er op precies dezelfde plek opnieuw kabels over de weg. “Klaarblijkelijk willen ze heel graag iets weten, en hoogstwaarschijnlijk is de vorige meting volledig in de soep gelopen omdat ze het apparaat vergeten zijn. En uiteraard is het prima dat er bewegingen worden geregistreerd, maar waar wij ons over verbazen is waarom de bewoners hier niet bij betrokken worden. Je kunt mensen toch informeren? En dat hoeft allemaal niet heel officieel met brieven, maar kan bijvoorbeeld ook door een berichtje op een website of in een lokale krant.”

“Ivoren toren”
Volgens De Bock is er geen enkel besef bij instanties. “Vergelijk het met een ivoren toren. De afstand is heel groot tussen politiek en burger. Je had prima wat achtergronden van dit onderzoek kunnen schetsen, je had het doel van de meting uit kunnen leggen. Na alle ophef van de afgelopen periode zou je bij jezelf ook te rade kunnen gaan dat zoiets wel slim is. En dit geldt ook voor de meting van vorig jaar hè? Toen lagen er ook ineens kabels over de weg, en niemand wist van wie ze waren en welk doel het diende. Als bewoners word je toch graag geïnformeerd?”