Incidentenfotograaf beschoten met Gel Blaster op Hereplein

nieuws
Foto: 112 Groningen

Een fotograaf van incidentenwebsite 112Groningen is donderdagavond beschoten met een Gel Blaster op het Hereplein.

Volgens fotograaf Patrick Wind loste een bijrijder van een auto de schoten op de fotograaf, nadat deze claxonneerde richting de bestuurder van de auto. Wind toeterde, omdat de man geen voorrang gaf aan een voetganger op het verkeersknooppunt.

Daarop trok de bijrijder het nepvuurwapen en schoot meermaals op de fotograaf. De auto reed vervolgens weg richting De Wijert. Wind bleef ongedeerd en stelt dat de politie op de hoogte is gebracht over het incident.

Tweede incident deze week

Het is het tweede incident met de zogenaamde Gel Blasters deze week. In de nacht van zaterdag op zondag werden twee vrouwen beschoten met de nepwapens.

TikTok-trend

De Gel Blasters zijn de laatste periode erg populair vanwege een challenge op het sociale media-platform TikTok. De nepwapens zijn het alternatief voor paintballen of airsoft. Met de Gel Blasters kunnen razendsnel tientallen tot honderden gelballetjes worden afgevuurd. De politie waarschuwt voor het gebruik van de wapens, omdat politiemensen niet altijd direct kunnen vaststellen dat het om speelgoedwapens gaat en trekken bij zulke incidenten mogelijk hun dienstwapen.