Groningse schrijfster Anjet Daanje op longlist Boekenbon Literatuurprijs

nieuws
Foto Henk Veenstra

De in Groningen woonachtige schrijfster Anjet Daanje staat met haar nieuwe roman ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ op de longlist voor de Boekenbon Literatuurprijs. Dat heeft de jury voor de prijs donderdagmiddag bekend gemaakt.

De jury, onder leiding van de voormalige Belgische minister-president Guy Verhofstadt, beoordeelde dit jaar 565 ingezonden titels: een record. De jury selecteerde daaruit 15 titels voor de ‘longlist’, waaronder ‘Het lied van ooievaar en dromedaris‘ van Daanje. De komende weken zal de jury de ‘longlist’ terugbrengen tot een shortlist van maximaal vijf genomineerde titels. Deze wordt bekendgemaakt op donderdag 29 september. Op 10 november volgt tijdens een bijeenkomst in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag de bekendmaking van het winnende boek.

Het is niet voor het eerst dat Daanje genomineerd is voor een nationale literatuurprijs. Vorig jaar werd haar boek ‘De herinnerde soldaat’ nog bekroond met de F. Bordewijkprijs. Een jaar eerder won Daanje de Groninger Literatuurprijs met dit boek.